Werken / stage bij

Werken bij de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven

De coördinatoren van de Vrijwillige Hulpdienst coördineren één of meerdere maatjesprojecten en zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en continuïteit van hun eigen projecten.

Ze zijn in het bezit van (minimaal) een sociaal- agogische HBO-opleiding afgerond. Daarbij hebben zij affiniteit met vrijwilligers en ervaring met met (kwetsbare) hulpvragers.

Momenteel staat er geen vacatures open.

Stage lopen bij de Vrijwillige Hulpdienst

Stage lopen bij de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven is bijzonder. Je zet je namelijk net als onze Maatjes in voor één of meer hulpvragers. Naast je specifieke stage-opdracht(en) ga je dus ook aan de slag als vrijwilliger.

Je taak is daarbij het begeleiden van een hulpvrager. Je werkt daarin één op één. Je gaat alleen op pad en komt niet, zoals in andere organisaties, in een team te werken. De hulp die je biedt is bij iedere hulpvrager weer anders. Dit hangt af van het maatjesproject waarin je zit. Naast het Maatjesproject krijg je genoeg tijd om aan je andere stage-opdrachten te werken. Van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven krijg je uiteraard persoonlijke en professionele begeleiding. Er zijn tijdens je stage regelmatig contact- en intervisiemomenten.

Op dit moment werkt de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven onder andere samen met de Fontys, Avans Hogeschool en ROC Eindhoven. Studeer je ergens anders? Laat ons dat dan weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden! Heb je interesse of heb je nog vragen, dan kun je bellen naar de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven (040 – 244 76 69) en vragen naar Marion van der Heijden of stuur een e-mail naar marionvanderheijden@maatje040.nl.

 

Lopende Maatjesprojecten

Wij bieden momenteel negen verschillende Maatjesprojecten.
Je kunt Maatje040 worden op praktisch of sociaal gebied.