20 januari 2018

Vrijwilligster Paula blogt: Nu zijn we echt “live” gegaan!

Afgelopen donderdag 18 januari was een feestelijke dag op de Piuslaan 74a.

Alle vrijwilligers hebben, gelijk met een feestelijk kerststukje een uitnodiging gehad voor de officiële van ons nieuwe “thuis”, want zo voelt het inmiddels wel. Veel vrijwilligers hadden zich opgegeven om eens te komen kijken. Ze willen graag weten vanuit welk pand we ze nu bellen, om te vragen of ze GezelschapsMaatje willen zijn, een klusje willen doen of iemand te helpen met zijn administratie.

Toen we allemaal zo’n beetje binnen waren, we wat te drinken hadden en een hapje bij de borrel geserveerd hadden gekregen, kwamen diverse sprekers aan de beurt.

Jos van Gerven vertelde een beetje over onze “geschiedenis”, bijna 50 jaar al!

(Dit was stiekem proefdraaien hoor! Volgend jaar is het 50 jaar geleden dat er mensen geholpen werden door toen nog Algemene HulpDienst. Ongetwijfeld wordt er dan ook weer gevierd!)

Natuurlijk werd Luc van Dijck even gemeld. Hij wordt zeer gemist, als directeur, maar zeker ook als grote motivator, enthousiaste collega en meelevende mens, met wat er bij de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven gebeurt en zeker ook bij ons allemaal thuis!

Daarna werd het stokje doorgegeven aan wethouder Renate Richters. Ook zij hield een inspirerend woordje, met beloftes waar we haar zeker aan gaan houden!

En daarna werd officieel geopend. Met twee scharen werd het lint doorgeknipt door een oudere en een jongere vrijwilliger.

Na de toespraken werd er geklapt en werd er geluisterd naar de Troubadour, die het lied van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven ten gehore bracht. De tekst moet nog verspreid worden, zodat we deze volgend jaar bij de feestelijkheden allemaal luid mee kunnen zingen!

Iedereen mocht door het gebouw wandelen en kijken waar we allemaal, coördinatoren én interne vrijwilligers ons werk doen, om de ruim 500 vrijwilligers in de buitenwacht aan te sturen. Iedere verdieping hapjes, iets te drinken en..HEEL belangrijk, overal muziek.

Het was gezellig! Het gaf mij het gevoel of we ons eigen huis open gesteld hadden, een thuis voor alle vrijwilligers, voor alle mensen die hulp nodig hebben en voor iedereen die even binnen komt kijken hoe het gaat. Het was heel vol, dus misschien heb je niet helemaal een idee hoe het allemaal loopt op de gewone dagen, maar kom gewoon weer eens aan!

Natuurlijk hebben we niet altijd de borrel koud staan, het hapje op een schaaltje en de troubadour rondlopen, maar wel een kopje koffie of thee en altijd een koekje!

Tot kijk en bedankt dat je er was! En voor iedereen die niet in de gelegenheid was: als je eens tijd hebt, kom eens kijken, je bent altijd welkom!

Paula