29 juni 2018

Vrijwilligster Paula blogt: Het is zover!

Het is zover! Er is genoeg geld opgehaald en genoeg geld gedoneerd, een traplift kon er komen! Afgelopen 20 juni is de traplift geïnstalleerd!

Vanaf het begin dat we in de Piuslaan ons ‘thuis’ hebben gekregen, knaagde een beetje aan ons, de ‘valide’ collega’s, dat onze mindervalide collega’s en vrijwilligers niet in het hele pand toegang hadden. In de Raiffeissenstraat was dat al zo, maar daar waren geen mogelijkheden om te zorgen dat iedereen op de 2 verdiepingen kon zijn. Het gaf vaak troubles om ervoor te zorgen dat gesprekken met nieuwe collega’s of nieuwe vrijwilligers die niet zo makkelijk traplopen, beneden moesten plaatsvinden. Aan de tafel waar koffie werd gedronken, tussen de middag werd gegeten, vergaderingen plaatsvonden en een jubileum werd gevierd, moesten intakegesprekken plaatsvinden, omdat er geen ruimte in het pand was, of omdat er niet gemakkelijk trapgelopen werd.

De Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven probeert toch iedereen te helpen die hulp nodig heeft, ook mensen waarbij lichamelijke beperkingen ervoor zorgen dat niet meer alles zelf lukt. Het gaf geen goed gevoel dat beperkingen in ons gebouw ook weer andere mensen beperkingen oplegde.

Leuk was het dat we allemaal een mooie nieuwe werkplek kregen op de Piuslaan, maar Louisa, interne vrijwilliger voor klusmaatje, moest genoegen nemen met een spreekkamer beneden, omdat traplopen niet tot de mogelijkheden behoorde. En nu heeft ze, net als ieder andere interne vrijwilliger en coördinator, toegang tot het hele gebouw. En is er voor iedereen die dat wil, mogelijkheid om boven te komen. Gewoon samen werken met andere collega’s, in plaats van beneden alleen in een kamertje.

In januari jl. hadden we een “housewarming” om iedereen kennis te laten maken met ons nieuwe gebouw. Toen waren er meer mensen die niet overal konden kijken. Nu kan dat wel! Okay, je gaat niet snel.

Louisa riep al: “Het is niet de Python in de Efteling!”

Maar in ieder geval zijn er geen beperkingen meer aan ons gebouw!

Voor degenen die nog niet in de gelegenheid geweest zijn, je bent welkom om nu eens verder te kijken dan de receptie op de Piuslaan!

Paula