7 juni 2017

Thema-avond ‘Positiviteit’

Een groep van ruim 30 enthousiaste vrijwilligers ging de uitdaging aan! Een workshop over “de kunst van het complimenteren”.

De dames van Egostreeling uit Amsterdam verzorgden de workshop en wisten al snel het ijs te breken. Een warming up oefening voor de hele groep tegelijk: Mensen inschatten op basis van wat ze uitstralen. Wie lijkt er creatief? Wie danst er bij feestjes op tafel? Wie is er een heel goed maatje?

Ook werd er een stukje informatie gegeven over het geven en ontvangen van complimenten. Dat je met één compliment een opening kan creëren in het contact met anderen maar ook dat wij westerlingen of (nuchtere Brabanders) complimenten vaak lastig kunnen ontvangen. We ontkrachten ze vaak: “stelt niets voor, was maar goedkoop hoor! “

In kleine groepjes werd er verder geoefend in het geven en ontvangen van complimenten. Er werd veel gelachen maar mensen werden ook geraakt door de oprechte en mooie complimenten. Toch bleef het voor velen een beetje onwennig om op deze manier met elkaar te werken.

De avond eindigde met een cadeautje. Een opdracht waarin je complimentenkaartjes mee naar huis mocht nemen, kaartjes met persoonlijke complimenten van je groepsgenoten. Met een brede glimlach en de voornemens om dit voort te zetten (want het voelt eigenlijk toch wel lekker en dit moeten we vaker doen) ging iedereen naar huis.

Iedereen ontzettend bedankt, jullie aanwezigheid en inzet maakte de avond fantastisch mooi.