4 januari 2018

Vrijwilligster Paula blogt: Goede voornemens voor 2018

Heeft u ook na het boodschappen doen voor Sinterklaas of Kerstmis een nieuw zadelhoesje op uw fietszadel gevonden? Een blauwe, groene of rode? En zat u daarna ook prettiger op de fiets? Heeft u gelezen wat er op het zadelhoesje stond?

De zadelhoesjes zijn door vrijwilligers van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven op uw zadel gedaan. Een uitkomst, want hoe vaak kom je niet terug van het boodschappen doen en is je zadel net weer even nat geregend. En dan zit je niet meer zo prettig op je fiets naar huis.

Dan komen we bij de spreuk op het zadelhoesje: Niet iedereen zit zo lekker als jij!
Misschien een cliché deze tijd van het jaar…. Veel mensen zijn alleen, thuiszorg komt misschien wel, maar komt alleen het hoogstnoodzakelijke regelen. Veel ouderen kunnen zelf niet meer de deur uit, maar zouden misschien nog graag eens onder de mensen zijn. We zingen allemaal de kerstliedjes mee: ”In ieder mens een welbehagen”, maar, we weten ook, deze tijd van het jaar is voor veel mensen het welbehagen ver te zoeken.

Na het kerstfeest is er dan weer oud op nieuw. Er start een nieuw jaar. Voor dat nieuwe jaar maken we allemaal weer nieuwe voornemens. Vrijwilligers hebben u misschien aangesproken toen u uw fiets wegzette, of er weer op stapte om naar huis te gaan. Heel wat mensen vonden de zadelhoesjes-actie leuk en zouden eens op de site kijken van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven. Ook waren er mensen die van plan waren te kijken wat er te doen was om iets te betekenen voor mensen die “Niet zo lekker zaten als zij!”

We wensen u allemaal alle goeds voor het nieuwe jaar, 2018! En we hopen dat veel mensen, ook die alleen het zadelhoesje gelezen hebben, maar niet gekregen, voor andere mensen iets willen doen, die zo hard hun steun nodig hebben.

We willen heel graag veel nieuwe vrijwilligers erbij, voor allerlei maatjesprojecten. Kijk op onze website. Wij hopen dat u aansluit bij onze goede voornemens, om voor mensen die niet zo prettig zitten als wij, het prettiger te maken!

Paula