Geschiedenis

De Vrijwillige Hulpdienst is in 1969 opgericht onder de naam Algemene Hulpdienst (AHD) door enkele maatschappelijke en kerkelijke organisaties. Zij zagen in dat door de ontkerkelijking steeds grotere groepen mensen verstoken bleven van (parochiële) hulp en ondersteuning. De Algemene Hulpdienst hielp deze mensen met boodschappen en kleine klusjes in en rond het huis.

Al snel werd het aanbod uitgebreid met steun aan mensen die eenzaam zijn of bepaalde psychosociale problemen hebben. Sinds 2004 is de naam Algemene Hulpdienst veranderd in Vrijwillige HulpDienst Eindhoven.

Wat in 1969 startte in een klein bovenkamertje in de Hoogstraat is veertig jaar later uitgegroeid tot een professionele en gewaardeerde organisatie die vrijwilligers en hulpvragers bij elkaar brengt. Momenteel met meer dan 500 actieve vrijwilligers en 17 beroepskrachten.

Al 50 jaar actief!

De Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven bestaat 50 jaar en vrijwilliger dhr. Koolmees is al 50 jaar actief als vrijwilliger bij ons. Zijn vrouw helpt hem daar al vele jaren bij. Links mevrouw Koolmees, rechts meneer Koolmees, in het midden een mevrouw die zij al vele jaren met raad en daad bijstaan.

Lopende Maatjesprojecten

Wij bieden momenteel negen verschillende Maatjesprojecten.
Je kunt Maatje040 worden op praktisch of sociaal gebied.