Over ons

Wil jij graag een handje helpen, iemand voor langere tijd begeleiden, of samen met iemand leuke dingen ondernemen?
Word dan Maatje040

Over ons

Ieder mens kan zomaar hulp, ondersteuning of aandacht nodig hebben. Vrijwilligers zetten zich –naast de professionele zorg- via onze organisatie in als luisterend oor, onder het genot van een kopje koffie, thuis of op een terrasje. En daarbij gaat het niet alleen om leuke maar zeker ook om moeilijke dingen. Vaak zijn het juist deze contacten die bijdragen aan het geluksgevoel en de kwaliteit van iemands leven.

De Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven werkt al ruim 50 jaar met Maatjes, vrijwilligers die zich een tijd lang via één-op-één contact inzetten voor een ander door een ‘maatje’ voor ze te zijn. In Eindhoven noemen we dat een Maatje040. Het Maatje040 ondersteunt en begeleidt de hulpvrager om meer betrokken te (kunnen) zijn bij de maatschappij, bijvoorbeeld door het vergroten van zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Veel hulpvragers voelen zich eenzaam en daar kan een Maatje040 verandering in brengen.

Wij doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat zowel hulpvragers als vrijwilligers zich thuis voelen. We willen graag 200% maatwerk leveren: 100% aandacht voor onze vrijwilligers én 100% zorg voor de hulpvragers.

Ons succes is gebaseerd op het enthousiasme van onze vrijwilligers in combinatie met professionele begeleiding. Onze vrijwilligers krijgen altijd de scholing en coaching die ze nodig hebben én die ze ook zeker verdienen.