Vrij&VerderMaatje

Help mensen die in aanraking zijn geweest met justitie

Mensen met een justitieel verleden kunnen vaak wel wat steun gebruiken bij de laatste stap terug in de maatschappij. Je helpt ze bij het opnieuw opbouwen van een sociaal netwerk. Ook bied je praktische ondersteuning en ga je eventueel mee naar instanties. De hulpvragers zijn vrij of bijna vrij en willen op een positieve wijze verder met hun leven. Het kan gaan om ex-gedetineerden, maar ook om hun partners, kinderen en/of ouders. Daarnaast kun je als Maatje worden ingezet voor hulpvragers vanuit de Woenselse Poort (GGzE) en vorm je een belangrijk onderdeel bij hun resocialisatieproces.

Wat doet de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven?

Wij zorgen voor begeleiding en ondersteuning van onze Maatjes. Er is altijd een professionele coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of moeilijkheden. Verder kunnen al onze Maatjes rekenen op relevante training- en intervisiebijeenkomsten, (reis)kostenvergoeding en een WA- en ongevallenverzekering. Ook organiseren we jaarlijks leuke uitjes en (thema-) bijeenkomsten.

Voorbeeld uit de praktijk…

https://www.maatje040.nl/een-hulpvrager-verteld/

Als Vrij & VerderMaatje:

  • heb je affiniteit met mensen die in aanraking zijn geweest met justitie;
  • ben je stabiel, geduldig en sociaal vaardig;
  • ben je een jaar lang enkele uren per week of per twee weken inzetbaar.

Kom ik in aanmerking voor een Vrij & VerderMaatje?

Woon of verblijf je in de regio Eindhoven en heb je een justitieel (recent) verleden? Of sta je dicht bij iemand die in aanraking is gekomen met justitie, bijvoorbeeld je partner, kind, vader of moeder? Heb je behoefte aan ondersteuning of wil je graag praten met iemand die onafhankelijk is? Neem dan contact op met de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven, dan kijken we samen of je in aanmerking komt voor een Vrij & VerderMaatje.

Contact

Wil je Vrij & VerderMaatje worden? Zoek je een Vrij & VerderMaatje? Of heb je andere vragen of opmerkingen over Vrij & Verder, dan kun je contact opnemen met Jolanda van den Hurk 06 30 48 38 01.

Vacatures

Klik hier voor de meest recente vacatures van alle projecten.