Dementiemaatje

Help mensen met dementie

Als DementieMaatje help je mensen met dementie om zo lang mogelijk de dingen te blijven doen waar ze plezier aan beleven. Gewoon, door hun hobby te delen. Of dat nu wandelen, koken, muziek maken of kletsen is. Juist die alledaagse dingen zijn voor iemand met dementie enorm waardevol. Mensen met dementie zijn gebaat bij regelmaat: vaste gezichten, een vast schema. Dat geeft hen rust en veiligheid. Daarom vragen we onze DementieMaatjes ten minste een half jaar inzetbaar te zijn. Je kunt ook de mantelzorger(s) van de hulpvrager even ontlasten zodat die even wat tijd heeft voor zichzelf.

Wat doet de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven?

Wij zorgen voor de benodigde begeleiding en ondersteuning van de Maatjes. Er is altijd een professionele coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of moeilijkheden. Verder kunnen al onze Maatjes rekenen op relevante training- en intervisiebijeenkomsten, (reis)kostenvergoeding en een WA- en ongevallenverzekering. Ook organiseren we jaarlijks leuke uitjes en (thema-)bijeenkomsten.

Als DementieMaatje:

  • heb je affiniteit met mensen met dementie (en hun mantelzorger);
  • ben je stabiel, geduldig en sociaal vaardig;
  • wil je graag mensen helpen om zo lang mogelijk de dingen te blijven doen waaraan ze plezier beleven;
  • ben je enkele uren per week of per twee weken inzetbaar, tenminste een half jaar.

Kom ik in aanmerking voor een DementieMaatje?

Woon je in Eindhoven en heb je dementie? Of ben je een mantelzorger van iemand met dementie en zou het fijn vinden om hiervan even ontlast te worden? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een DementieMaatje. Zo’n Maatje is geen hulpverlener. Het is een vrijwilliger die aan huis komt om met de persoon met dementie iets leuks te ondernemen, in hoeverre dit uiteraard mogelijk is.

Contact

Wil je DementieMaatje worden? Zoek je een DementieMaatje? Of heb je andere vragen of opmerkingen over DementieMaatje, dan kun je contact opnemen met Marije van Dijk 06 30 48 38 73.

Vacatures

Klik hier voor de meest recente vacatures van alle projecten.