Buddymaatje

Steun mensen met een levensbedreigende ziekte

Al je een ernstige ziekte krijgt zoals kanker of hiv kan het prettig zijn om naast de steun van vrienden en familie met iemand anders te kunnen praten. Om je verhaal kwijt te kunnen of even iets leuks te gaan doen. Dat is precies wat een BuddyMaatje doet. Je helpt mensen bij het leren omgaan met hun ziekte. Je biedt steun en gaat eventueel mee naar een arts of specialist.

Wat doet de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven voor BuddyMaatjes?

Je krijgt van ons eerst een goede training om BuddyMaatje te worden. Vervolgens krijg je ondersteuning van de Vrijwillige Hulpdienst en er is altijd een professionele coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of moeilijkheden. Al onze Maatjes kunnen rekenen op relevante trainings- en intervisiebijeenkomsten, (reis)kostenvergoeding en een WA- en ongevallenverzekering. Ook organiseren we jaarlijks leuke uitjes en (thema)bijeenkomsten.

 Als BuddyMaatje:

  • heb je affiniteit met mensen die een levensbedreigende ziekte hebben;
  • ben je stabiel, geduldig en sociaal vaardig;
  • ben je minimaal een jaar lang enkele uren per week of per twee weken inzetbaar.

Kom ik in aanmerking voor een BuddyMaatje?

Woon je de regio Eindhoven, heb je een ernstige (levensbedreigende) ziekte kun je wel iemand gebruiken bij wie je je verhaal kwijt kunt? Neem dan contact op met de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven. Dan kijken we samen of je in aanmerking komt voor een BuddyMaatje.

Contact

Wil je BuddyMaatje worden? Zoek je een BuddyMaatje? Of heb je andere vragen of opmerkingen over Buddyzorg, dan kun je contact opnemen met Marije van Dijk 06 30 48 38 73.

Vacatures

Klik hier voor de meest recente vacatures van alle projecten.