Boodschappenmaatje

Doe boodschappen voor mensen die dat zelf niet kunnen

BoodschappenMaatjes zetten zich in voor mensen die zelf niet meer naar de winkel kunnen. Je gaat alleen of samen met de hulpvrager boodschappen doen. Daarnaast ben je een luisterend oor en signaleer je eventuele problemen. Als BoodschappenMaatje word je langdurig ingezet.

Wat doet de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven voor BoodschappenMaatjes?

Wij zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt. Er is altijd een professionele coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of moeilijkheden. Verder kunnen al onze Maatjes rekenen op relevante trainingen, (reis)kostenvergoeding en een WA- en ongevallenverzekering. Ook organiseren we jaarlijks leuke uitjes en (thema-)bijeenkomsten.

 Als BoodschappenMaatje:

  • heb je affiniteit met (oudere) mensen die geen of een klein netwerk hebben;
  • ben je stabiel, geduldig en sociaal vaardig;
  • ben je betrouwbaar en vind je het leuk om samen boodschappen te doen;
  • ben je minimaal een half jaar lang enkele uren per week of per twee weken inzetbaar.

Wie help je weer op weg?

Je helpt mensen uit Eindhoven die wegens omstandigheden niet in staat zijn hun boodschappen te doen. Dit kan veroorzaakt zijn door lichamelijk, psychische of andere problemen. De hulpvragers moeten afspraken nakomen en dragen zelf verantwoordelijkheid

Kom ik in aanmerking voor een BoodschappenMaatje?

Woon je in Eindhoven en ben je zelf niet in staat de wekelijkse boodschappen te doen? Neem dan contact op met WIJeindhoven of een andere betrokken hulpverlener zoals bijvoorbeeld jouw zorgtrajectbegeleider of casemanager GGzE. WIJeindhoven of jouw hulpverlener bekijkt of je in aanmerking komt voor een BoodschappenMaatje.

Houd u rekening met het volgende:

  • Een boodschappenmaatje past bij mensen die praktische ondersteuning gecombineerd met sociale ondersteuning wensen. De Vrijwillige Hulpdienst is niet sec een ‘boodschappendienst’, hiervoor kunt u terecht bij bezorgdiensten van de supermarkt.
  • Ons streven is een vaste vrijwilliger te zoeken die structureel (wekelijks of twee-wekelijks of maandelijks) voor de hulpvrager boodschappen gaat doen. Of samen met de hulpvrager naar de winkel gaan om zo ondersteuning te kunnen bieden.
  • Geld: De vrijwilliger komt langs om een boodschappenbriefje en contant geld op te halen. Geld dient dus thuis aanwezig te zijn, de vrijwilliger mag absoluut niet pinnen voor u. Wanneer u samen met de vrijwilliger  de boodschappen gaat doen rekent u uiteraard zelf af.
  • Wachttijd: Wij trachten geschikte maatjes te werven en te koppelen aan onze hulpvragers om hen zo te helpen. Wij zijn echter afhankelijk van het aanbod van vrijwilligers. Wachttijd is doorgaans rond de zes weken en helaas niet te voorkomen, wij hebben nou eenmaal meer aanvragen dan beschikbare vrijwilligers. Het feit dat we met vrijwilligers werken zorgt ervoor dat we niet in alle situaties een vrijwilliger kunnen garanderen.
  • Vrijwilliger gaat naar 1 supermarkt (of de andere moet er naast liggen) en brengt de boodschappen weer thuis.

Belangrijke informatie voor WIJEindhoven en andere hulpverleners

Om een bewoner aan te melden voor een boodschappenmaatje kun je gebruik maken van dit aanmeldformulier Boodschappen.

Contact

Wil je BoodschappenMaatje worden? Zoek je een BoodschappenMaatje? Of heb je andere vragen of opmerkingen over BoodschappenMaatje? Neem dan contact op met Yvonne Verhagen, 06 30 48 49 31.

Vacatures

Klik hier voor de meest recente vacatures van alle projecten.