KlusMaatje

Als KlusMaatje voer je korte, éénmalige klussen uit die maximaal één dagdeel in beslag nemen en die niet door reguliere organisaties zoals de Thuiszorg opgepakt worden. Je helpt met klusjes in en rond huis, eenvoudige reparaties, schilderwerk, klein tuinonderhoud, vervoer of boodschappen. KlusMaatje ben je voor mensen met een minimum inkomen die ouder zijn of een lichamelijke beperking hebben. Als KlusMaatje ben je handig en help je graag mensen die dat nodig hebben. Je bent betrouwbaar en enthousiast en vindt het geen probleem om iemand naar het ziekenhuis te vervoeren.

Wil jij KlusMaatje worden? Neem dan contact op met kantoor via 040 244 76 69 of stuur hier een mail.

VervoerMaatje

Personenvervoer voor inwoners waar de reguliere WMO vergoedingsregelingen niet in voorzien. De inwoner betaalt aan chauffeur 0,25 per gereden kilometer. 

Wil jij VervoerMaatje worden? Neem dan contact op met kantoor via 040 244 76 69 of stuur hier een mail.

Openstaande hulpvragen

We zijn dringend op zoek naar Maatjes die graag in de buitenlucht actief zijn en het leuk vinden om in de tuin te werken. 

Voor wie
Mensen die vanwege hun beperking, ouderdom of andere psychische/lichamelijke klachten niet in staat zijn om hun tuin bij
te houden. Daarnaast werk je binnen dit project alleen voor mensen die onder de minima vallen. Je wordt hiervoor ingezet bij verschillende hulpvragers die eenmalig hulp nodig hebben bij één van onderstaande klusjes.

Klusjes die aan je gevraagd kunnen worden

 • Licht snoeiwerk
 • Onkruid wieden
 • Schoffelen
 • Heg knippen
 • Planten verpotten
 • Grasmaaien
 • Stoep vegen
 • etc.


Interesse of meer info
Marije van Dijk
Coördinator VervoerMaatje/BoodschappenMaatje
06 30 48 38 73
marijevandijk@maatje040.nl

Voor het project VervoerMaatje zijn we op zoek naar vrijwilligers met een auto die het leuk vinden om af en toe een ritje te verzorgen voor inwoners die van A naar B gebracht moeten worden en geen gebruik kunnen maken van de reguliere voorzieningen. Het kan gaan om een ritje naar de specialist, een bezoekje aan een familielid of iets anders.

De inwoner betaald een km vergoeding van € 0,30 per km en eventueel bijkomende parkeerkosten.

Neem contact op
Vind jij autorijden leuk en maak je tijdens de rit graag een praatje met de passagiers, meld je dan snel aan bij:
Marije van Dijk
Coördinator KlusMaatje
06 30 48 38 73
marijevandijk@maatje040.nl

Voor een aantal inwoners van Eindhoven die afhankelijk zijn van de voedselbank zoeken we vrijwilligers die voor hen wekelijks het
Voedselbankpakket kunnen ophalen en bij hen thuis kunnen bezorgen.

Het gaat om mensen die zelf niet in staat zijn dit zelf te doen. Bijvoorbeeld:

 • Een alleenstaande moeder met vijf kinderen met alleen een fiets. Het is voor haar bijna onmogelijk om met al haar kinderen en de boodschappentassen met behulp van het openbaarvervoer dit voor elkaar te krijgen.
 • Een gezin waarvan de vader fulltime werkt en geen vrij krijgt om het voedselpakket op te halen.
 • Een alleenstaande moeder die werkt en het niet kan betalen haar kinderen langer op de kinderopvang te houden om het voedselpakket op te halen.


Als vrijwilliger ga je het pakket ophalen bij de voedselbank. De ophaaltijden zijn op een doordeweekse dag tussen 13.30-15.00 uur. Vervolgens lever je de boodschappen bij de inwoner thuis af.

Vanuit Maatje040 krijg je een kilometervergoeding voor de gereden kilometers.

Meld je aan
Marije van Dijk
Coördinator KlusMaatje
06 30 48 38 73
marijevandijk@maatje040.nl

Vanwege een grote toename van aanvragen is het momenteel niet mogelijk een aanvraag te doen voor een BoodschappenMaatje.

Je kan vanaf 1 maart 2022 het aanmeldingsformulier weer invullen en een aanvraag doen.