TaalMaatje worden?

TaalMaatje

TaalMaatjes helpen hulpvragers met het verhogen van het taalniveau. Ook kan het zijn dat de hulpvraag ligt op het gebied van rekenen of digitale vaardigheden. Als TaalMaatje ondersteun je hulpvragers met Nederlands als hun eerste taal of hulpvragers met een migratieachtergrond voor wie Nederlands hun tweede taal is.

Het kan zijn dat jouw hulpvrager vroeger hier in Nederland alleen lagere school gehad heeft en graag met een Maatje het schrijven van een brief leert of opfrist. Het kan ook zijn dat jouw hulpvrager uit Syrië komt en Inburgeringsexamen gaat doen en naast de lessen op school graag een Maatje heeft om een en ander nog eens extra te oefenen. Rekenvaardigheden opfrissen en digitale vaardigheden bijspijkeren kan ook tot de hulpvragen behoren.

Om als TaalMaatje aan de slag te kunnen gaan, heb je affiniteit met deze hulpvragers die moeite hebben met de Nederlandse taal, rekenen of digitale vaardigheden en vind je het leuk om kennis over te dragen en vaardigheden aan te leren. Je wordt hierin ondersteund door de coördinator van het project en je krijgt passende scholing.

We vragen je enkele uren per week of per 2 weken beschikbaar te zijn. 

Wil jij mensen helpen bij hun hulpvragen op het gebied van taal, rekenen en/of digitale vaardigheden? Word ons TaalMaatje en neem contact op met Samia Ellemsi via 06 30 48 46 25 of stuur hier een mail.

Vanwege een grote toename van aanvragen is het momenteel niet mogelijk een aanvraag te doen voor een BoodschappenMaatje.

Je kan vanaf 1 maart 2022 het aanmeldingsformulier weer invullen en een aanvraag doen.