PraktischMaatje worden?

AdministratieMaatje

AdministratieMaatjes leren de hulpvrager hoe deze zelf zijn administratie op een eenvoudige manier op orde krijgt en kan houden. Als administratieMaatje ga je samen met de hulpvrager de papieren uitzoeken en ordenen. Je coacht hem om routine te krijgen in het bijhouden van de financiële administratie. Wie nog meer wil doen, kan adviseren over inkomensondersteunende voorzieningen of iemand leren een begroting op te stellen. Ook kun je helpen bij het samenstellen van een dossier voor schulddienstverlening en ondersteuning te bieden tijdens en na schuldhulpverlening.

Om voor het werk als administratieMaatje in aanmerking te komen, moet je gestructureerd en administratief sterk zijn; ben je stabiel en sociaal vaardig; kun je iemand die is vastgelopen geduldig wegwijs maken; ben je enkele uren per week of per twee weken inzetbaar.

Wil jij mensen helpen die in hun (financiële) administratie zijn vastgelopen? Wordt dan administratieMaatje! Contactpersonen voor dit project zijn Maarten Bergman (06 30 48 42 39) en Janet Eenink (06 30 48 35 17).

KlusMaatje

Als klusMaatje voer je korte, éénmalige klussen uit die maximaal één dagdeel in beslag nemen, en die niet door reguliere organisaties zoals de Thuiszorg opgepakt worden. Je helpt met klusjes in en rond huis, eenvoudige reparaties, schilderwerk, klein tuinonderhoud, vervoer of boodschappen. klusMaatje ben voor mensen met een minimuminkomen die ouder zijn of een lichamelijke Je beperking hebben. Als klusMaatje ben je handig en help je graag mensen die dat nodig hebben. Je bent betrouwbaar en enthousiast en vindt het geen probleem om iemand naar het ziekenhuis te vervoeren.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan bij Maartje van den Bosch (06 30 48 46 81).

Vanwege een grote toename van aanvragen is het momenteel niet mogelijk een aanvraag te doen voor een BoodschappenMaatje.

Je kan vanaf 1 maart 2022 het aanmeldingsformulier weer invullen en een aanvraag doen.