Wil jij Maatje worden?

Maatje worden bij Maatje040?

Wil jij een ander helpen door Maatje te worden? Een Maatjestraject van de VHE is een intensieve vorm van vrijwilligerswerk, maar daar staat veel tegenover. Zo kan 80% van de mensen die een beroep doen op een BoodschappenMaatje langer thuis blijven wonen. Bij ruim 70% van de andere Maatjesprojecten wordt de mantelzorg ontlast. En 33% van de mensen die een beroep doen op de inzet van een coachMaatje heeft minder professionele hulp nodig. Dankbaar werk dus: een Maatje maakt echt het verschil!

Vrijwilliger worden?

Om voor dit vrijwilligerswerk in aanmerking te komen, moet je wel wat in huis hebben: je bent stabiel, geduldig en sociaal vaardig. En je bent minimaal een jaar lang enkele uren per week of per twee weken inzetbaar.

Voor onze Maatjes is er altijd een professionele coördinator bij de VHE beschikbaar om op terug te vallen. Onze Maatjes kunnen rekenen op relevante trainings- en intervisiebijeenkomsten, (reis)kostenvergoeding en een WA- en ongevallenverzekering. Voor haar vrijwilligers organiseert de VHE regelmatig leuke (thema)bijeenkomsten.

Bekijk hier ons vrijwilligersbeleid.

Ben je benieuwd naar de verhalen van andere Maatjes?
De VHE heeft op het moment negen Maatjesprojecten lopen, verdeeld over twee categorieën:

OndersteuningsMaatje

BegeleidingsMaatje

Vanwege een grote toename van aanvragen is het momenteel niet mogelijk een aanvraag te doen voor een BoodschappenMaatje.

Je kan vanaf 1 maart 2022 het aanmeldingsformulier weer invullen en een aanvraag doen.