Maatje gezocht

Zoek je zelf hulp of zoek je hulp voor iemand anders? Wellicht is één van onze maatjes dan een oplossing!

Als je zelf een Maatje zoekt, kan je in veel gevallen direct bij de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven terecht. Er zijn echter ook situaties waarbij wij doorverwijzen naar een andere organisatie, zoals WIJEindhoven, voor een indicatie. Wil je weten of je voor een Maatje in aanmerking komt en hoe dat in z’n werk gaat, neem dan contact met ons op, dan helpen wij je graag verder.

Voor verwijzers

Bekijk hier de Routekaart Maatje040 voor verwijzers.

Als je als professionele hulpverlener een Maatje voor een hulpvrager zoekt, kun je natuurlijk ook bij ons terecht. Onder de noemer Maatje040 biedt de VHE Maatjesprojecten waarbij een vrijwilliger gekoppeld wordt aan iemand met een hulpvraag. De VHE werkt samen met verschillende professionele instanties. Maatje040 maakt dat mensen zelfredzaam zijn. 75% van de hulpvragers kan dankzij een Maatje zelfstandig (blijven) wonen. Duurdere zorg kan worden uitgesteld en er wordt voorkomen dat mantelzorg overbelast raakt. In zo’n twintig gevallen is de inzet van een Maatje een alternatief voor dagbesteding.

Vanwege een grote toename van aanvragen is het momenteel niet mogelijk een aanvraag te doen voor een BoodschappenMaatje.

Je kan vanaf 1 maart 2022 het aanmeldingsformulier weer invullen en een aanvraag doen.