Administratiemaatje

Ik werk
in 040

Maatje040 past ons allemaal

Iedereen wil graag een maatje
De meeste mensen hebben graag andere mensen om zich heen: familie, vrienden of collega’s. Mensen die elkaar helpen als er problemen zijn. Sommige mensen hebben geen familie of vrienden om zich heen, terwijl ze die juist hard nodig hebben. En soms zijn ze er wel, maar kunnen ze niet de juiste ondersteuning bieden. In zo’n geval ben jij misschien wel het maatje dat een handje helpt. Door samen nuttige dingen te doen, een luisterend oor te bieden of iemand langere tijd te begeleiden. Jouw klein gebaar maakt voor anderen een wereld van verschil.

Waarom is vrijwilligerswerk geen gewoon werk?

Onze samenleving vergt veel van mensen. En niet iedereen blijft overeind. Vaak gaat het om problemen waarvoor de reguliere zorg geen oplossing heeft. En dán kan vrijwilligerswerk uitkomst bieden. Juist omdat het vrijwillig is, van beide kanten. Vrijwilligerswerk doe je met je hoofd of je handen, en altijd met je hart. Vrijwilligers worden niet betaald in geld want ze zijn gewoon onbetaalbaar.

Word Maatje040

Als jij in de regio Eindhoven werkt en daarnaast nog wat tijd over hebt, dan is het Maatjesproject van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven echt iets voor jou. Wij zijn een professionele organisatie met ruim 500 enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Elke vrijwilliger krijgt deskundige scholing en coaching van ons. Maatjeswerk is er in allerlei vormen. Afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt en van je talenten of vaardigheden is er altijd wel iets dat bij je past. Want Maatje040 past ons allemaal. Kijk zelf bij de verschillende, lopende Maatjesprojecten.

Wil je eerst meer informatie voor je besluit om Maatje040 te worden? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar jouw interesse en ervaring en zoeken we een zinvolle uitdaging die daarbij aansluit. Zo doe je zinvol vrijwilligerswerk in je eigen regio en krijgt iemand anders een Maatje040 op maat.

Lopende Maatjesprojecten

Wij bieden momenteel negen verschillende Maatjesprojecten.
Je kunt Maatje040 worden op praktisch of sociaal gebied.