2 oktober 2019

Een hulpvrager vertelt…

Na 2 jaar op Volte (niveau 3) begon ik mijn vrijheden op te bouwen en werd ik overgeplaatst naar niveau 2. Ik kom uit een dorpje in Zeeland en ben niet bekend in Eindhoven en vond het daarom best spannend om alleen naar buiten te gaan. Na zo’n lange tijd binnen, wen je aan het leven binnen en aan de andere cliënten en hulpverleners om je heen.

Mijn maatschappelijk werker en pb-er hadden wel in de gaten dat ik vaak binnen bleef ondanks dat ik naar buiten mocht en vroegen me of ik misschien een maatje wilde om samen de stap naar buiten te maken en leuke dingen mee te gaan doen.

Daar moest ik even over nadenken en besloot dit toch een kans te geven.

Ik kreeg een gesprek met Jolanda, coördinator bij Maatje040 en werd meer en meer enthousiast.

Na een tijdje kwam ze terug met maatje Hans; een kerel net iets ouder dan ik die net als ik van fietsen en muziek hield.

Na de kennismaking spraken wij buiten af en gingen de eerste 2 keer wat wandelen op het terrein en koffie drinken bij Trefhove. Na die 2 keer belde de coördinator mij met de vraag hoe ik het vond en vertelde Hans een toffe kerel te vinden. We konden het samen goed vinden, over van alles praten en veel lachen samen. Gelukkig hoorde ik dat Hans het ook wel zag zitten met mij, dus dat was mooi!

Het maatjescontact heeft bijna een jaar geduurd totdat ik weer terug ging naar mijn geboortedorp.

We hebben samen een leuke tijd gehad en van alles gedaan: fietsen, naar de stad, terrasje, samen sporten en vooral veel gezellig kletsen!

Niet praten over problemen en moeilijke zaken, maar juist lekker luchtig over alle daagse dingen. Ook kon Hans mij veel vertellen over de wereld buiten waar ik al een hele poos uit was. Ik had namelijk voor mijn opname ook nog een tijdje binnen andere muren doorgebracht,

Maatje Hans heeft mijn tijd op de Woenselse Poort een stuk aangenamer gemaakt. Belangrijk was wel dat er een klik was anders werkt zo’n contact niet. Ik vind en vond het zeker een aanrader!

* Bron: anoniem

Wil je meer informatie over Maatje040?

Bespreek dit dan eerst met je behandelaar/ maatschappelijk werker of je pb-er.

Aanmelden kan bij: