20 mei 2020

Corona update 19 mei

Wij realiseren ons dat door de corona-periode jullie contact met de hulpvrager(s) anders loopt, dan dat wij eigenlijk zouden willen. Het RIVM en het kabinet geven ook aan dat de maatregelen nog niet dusdanig versoepeld kunnen worden, dat je het contact met je hulpvrager weer op kan pakken zoals dat voor de corona-periode was.

Wij geven daarom nog steeds het advies dat, wanneer mogelijk, je nog steeds op fysieke afstand contact blijft houden met je hulpvrager(s). Als contact telefonisch of digitaal niet goed lukt, als inschatten van gevaar, eenzaamheid of verwaarlozing niet goed online kan, kan dat een reden zijn om de fysieke ontmoeting op veilige wijze op te pakken. Daarbij helpt creativiteit en het gezond verstand. Zo zijn er vrijwilligers die bij hun hulpvrager in de tuin afspreken of op gepaste wijze een stukje gaan wandelen.
Vergeet hierbij niet te denken aan je eigen gezondheid en/of grenzen.

Twijfel je of heb je vragen hierover, neem dan contact op met je coördinator of met ons algemene nummer om te overleggen. Wij denken hierin graag met je mee.

Helaas kunnen onze groepsbijeenkomsten voorlopig nog niet door gaan, zoals intervisies, themabijeenkomsten en ons jaarlijks zomerfeest. Wij zijn ons aan het oriënteren op alternatieve manieren, hoe wij hier in de toekomst mee om kunnen gaan.